Omgaan met tegengestelde belangen

Als je een maatschappelijk vraagstuk wilt helpen oplossen, neem je een standpunt in. Dat is best spannend in een digitale wereld waarin steeds meer onduidelijk is. Niet iedereen is het met je eens. En laat dat weten! Hoe ga je om met verschillende belangen?

Omgaan met tegengestelde belangen

Reputatie Designers signaleert dat het omgaan met tegengestelde belangen, steeds belangrijker wordt. Daarom moeten bedrijven en organisaties beter worden in het omgaan met ethische dilemma’s. Hierbij gaat het om het bespreekbaar maken en wegen van verschillende perspectieven. Data speelt daarin een belangrijke rol, maar de inbreng van andere bronnen en inzichten kan de data verrijken. Het gesprek hierover leidt tot een beter begrip. Zo kom je tot de beste beslissing. Zo creëer je ook draagvlak voor die beslissing. En door dit samen met je stakeholders te doen, creëer je het netwerk waarmee je het maatschappelijk verhaal kunt waarmaken.

We bieden je workshops en tooling waarin we je helpen om ethische dilemma’s te herkennen en ze bespreekbaar te maken. Binnen je organisatie, maar ook daarbuiten als onderdeel van de stakeholder reis. We noemen dit het ontwikkelen van de ethische competentie. Het kompas van je stakeholder reis.

contact

Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op!